Достапни линкови

Благодарен пензионер на Калифорнија и испрати 10 илјади долари


Пензионер од Јужна Каролина испрати чек со 10 илјади долари до државата Калифорнија во знак на благодарност за помошта кога бил невработен додека живееле таму пред речиси 50 години.
Денис Фергусон, кој сега има 74 години за четири месеци во 1964 година кога имал 26 години останал без работа и добил помош од околу 1.100 долари што му помогнало да се врати на училиште и да почне нова кариера. Парите се наменети за државните училишта според законот на Калифорнија.
XS
SM
MD
LG