Достапни линкови

Самитот на ЕУ во Брисел заврши со потврда на партнерството со САД...


Дводневниот самит на Европската Унија денеска во Брисел заврши со потврда на стратегиското партнерство со САД, како и со Кина и Индија. Според Претседателот на Унијата Херман Ван Ромпуј ЕУ не е економски блок туку е и важен геополитички партнер.
Лидерите на ЕУ инаку се договорија да го сменат договорот од Лисабон за да биде овозможено формирање Фонд за помош на земјите од евро-зоната, наречен Европски механизам за стабилност.
XS
SM
MD
LG