Достапни линкови

Пораст на кинеската трговска размена


Кинеската трговска размена во ноември забележала голем пораст и покрај сомневањата за забавување на глобалната економија. Кинескиот извоз и увоз во минатиот месец пораснал на скоро 35 проценти, од околу 23 насто колку што изнесуваше во октомври годинава. Економистите оценуваат дека зголемениот кинески увоз би можело позитивно да влијае врз економиите на Соединетите држави и Европската унија.
XS
SM
MD
LG