Достапни линкови

Меѓународен ден на човековите права


Во светот денеска се одбележува Меѓународниот ден на човековите права. Оваа година денот им се посветува на храбрите луѓе кои се борат за правата на луѓето. На 10 декмври пред 62 години, Генералното собрание на ОН ја усвои Универзалната декларација за правата на човекот, во која пишува дека сите луѓе се раѓаат слободни и еднакви.
XS
SM
MD
LG