Достапни линкови

Состојбата со поплавените подрачја во Македонија се подобрува


Општата состојба со поплавените подрачја во Македонија бележи подобрување, соопшти дирекцијата за заштита и спасување. Неколку помали реки вчера се излеаа од своето корито и предизвикаа поплави. Најлоша е состојбата во Крива Паланка каде водата од реката е дојдена до куќите и урнати се неколку мостови. Надлежните велат дека поради дождовите нивото на реките се зголемува но засега нема поголема опаснос
XS
SM
MD
LG