Достапни линкови

Казахстан успешен претседавач на ОБСЕ?


Во пресрет на првиот самит на ОБСЕ во Казахстан по 11 години, генералниот секретарот на организацијата Марк Перин де Бришамбао изјави дека земјата годинава е ефикасен претседавач на ОБСЕ. Меѓународните групи за заштита на човековите права се со поинаков став.Тие тврдат дека Казахстан иако се покажа како активен претседавач сепак не успеа за време на претседавањето да направи значајни чекори во подобрувањето на состојбата со човековите права во својата земја.
XS
SM
MD
LG