Достапни линкови

Непотизам на Факултетот за туризам во Охрид


Просветната инспекција констатирала сериозни забелешки за случаи за семејни вработувања на Факултетот за туризам во Охрид, изјави денеска министерот за образование Никола Тодоров. Пред еден месец на Скопскиот универзитет инспекцијата утврди непотизам на повеќе факултети, особено на Медицинскиот каде се регистрирани 40 случаи. Тодоров истакна дека за непотизмот не се виновни актуелните ректори и декани, туку причината ја гледа во тоа што таа појава до сега не била регулирана.
XS
SM
MD
LG