Достапни линкови

Сараево: Без признавање на злосторствата нема помирување


Без утврдување на фактите и нивно прифаќање од страна на сите народи во поранешна Југославија, нема да има вистинско помирување. Ова е пораката на претставниците на верските заедници и црквите на регионалните консултации за Иницијативата за РЕКОМ, што се одржаа вчера во Сараево.
Над 60 претставници на верските заедници и цркви од БиХ и регионот се согласија дека секој народ треба да ги прифати злосторствата кои што се извршени во нивно име за да се развие сочувството кон жртвите од овие простори.
XS
SM
MD
LG