Достапни линкови

Делегација на НАТО во Србија


Делегација на НАТО ќе допатува во дводневна посета на Србија. По оваа посета ќе биде подготвен извештај за состојбата на Западен Балкан, кој ќе биде разгледуван на годинешното заседание на Парламентарното Собрание на НАТО во ноември во Варшава. Целта на нивната посета е запознавање со приоритетите на внатрешната политика на Србија, односите со НАТО и со ЕУ, ситуацијата на Косово, како и развојот на ситуацијата во Западен Балкан.
XS
SM
MD
LG