Достапни линкови

Македонија на 68 место по слободата на медиумите


Во најновиот Индекс на слободата на медиумите на Репортери без граници Македонија се најде на 68 место. Пред неа од регионот се Словенија и Босна и Херцеговина кои се на 46 и 47 место и Хрватска на 62 место. Србија го зазеде 85, Косово 92, а Црна Гора дури 104 место. Најдобри и годинава се скандинавските земји кои го задржаа статусот на држави со најраширена слобода на медиумите во светот.
XS
SM
MD
LG