Достапни линкови

Буџетскиот дефицит на САД, 1.300 милијарди долари


Американскиот буџетски дефицит на крајот на штотуку завршената фискална година изнесуваше 1.300 милијради долари, е соопштено во Вашингтон. Тоа е за 122 милијарди помалку од лани. Висината на дефицитот укажува дека владата морала да позајми 37 центи од секој потрошен долар, бидејќи приходите од данокот заостанувале зад давачките за невработените.
XS
SM
MD
LG