Достапни линкови

Кина ги одредува приоритетите за следните 5 години


Централниот Комитет на Комунистичката партија на Кина денеска започна состанок на кој треба да се одредат приоритетите за развој на земјата во следните пет години , планови за развој кои ќе започнат со реализација во 2011 година. Претседателот Ху Џинтао, рече дека ќе го промовира „инклузивниот раст " за да им помогне на земјоделците и работниците. На четиридневниот состанок ќе присуствуваат 370 функционери.
XS
SM
MD
LG