Достапни линкови

Усвоен имиграцискиот закон во Франција


Долниот дом на францускиот парламент го усвои имиграцискиот закон кој ќе овозможи на натурализираните Французи да им биде одземено државјанството ако бидат осудени за убиство на полицаец, судија или друг претставник на државата. Според законот, ова правило ќе важи за луѓето кои се граѓани на Франција помалку од 10 години. Критичарите на законот сметаат дека со него имигрантите што ќе стекнат француско државјанство стануваат граѓани од втор ред.
XS
SM
MD
LG