Достапни линкови

Во Тирана состанок на министрите за одбрана на СЕДМ


Денеска во Тирана ќе биде одржан состанок на министрите за одбрана на земјите членки на СЕДМ процесот. На состанокот во Тирана ќе се анализираат активностите во изминатата година и ке се договараат следните чекори за унапредување на мирот и безбедноста во Југоисточна Европа нејзината интеграција во евроатлантските структури.
На СЕДМ состанокот во Тирана, на кој учествува и Министерот за одбрана Зоран Коњановски, ќе бидат поздравени идните полноправни членки на СЕДМ процесот, Црна Гора и Србија.
XS
SM
MD
LG