Достапни линкови

600 милиони евра за Македонија од ММФ и Светска банка


Светската банка и ММФ ветија 600 милиони евра за подршка на македонската економија во наредните 4 години, соопшти министерот за финансии Зоран Ставрески.
Тој информира дека ММФ ветил кредити од 400 милиони евра, а Светската банка од 150 до 200 милиони евра, во зависност од проектите што ќе бидат договорени.
XS
SM
MD
LG