Достапни линкови

Доделени наградите „11 октомври“


Раде Силјан, Глигор Тренчевски и Серафим Томовски се добитници на државната награда „11 октомври“ за 2010 година. Наградите беа врачени во Собранието на Македонија.
Раде Силјан, поет, литературен критичар и есеист, е добитник на наградата за животно дело во областа на културата и уметноста.
Педагогот, професор Глигор Тренчевски е добитник на наградата за животно дело во областа на образованието.
Економистот, професор д-р Серафим Томовски ја доби наградата за животно дело во областа на науката.
XS
SM
MD
LG