Достапни линкови

Меѓурелигиозен Синод за Блискиот Исток


Еврејски и муслимански лидери ќе присуствуваат на Синодот на католички бискупи што го организира папата Бенедикт 16. Тие ќе разговараат за начините за поттикнување на мирот меѓу Израел и Палестина, предизвиците што ги носи исламскиот екстремизам и проблемите со кои се соочуваат христијанските заедници на Блискиот Исток. На Блискиот Исток има околу 20 милиони христијани, од кои 5 милиони се католици.
XS
SM
MD
LG