Достапни линкови

Пари на американските власти завршиле во џебот на Талибанците


Американскиот сенат за вооружени служби заклучи дека парите на земјата за наем на приватни безбедносни лица во Авганистан во некои случаи завршиле во рацете на Талибанците. Проблемот е во тоа што власта не успеала целосно да го провери минатото на некои од кандидатите. Еден од примерите во извештајот е дека благодарение на договорот со американската воздухопловна служба поддружницата на една британска компанија, преку бунтовничките лидери регрутирала чувари за воена база.
XS
SM
MD
LG