Достапни линкови

ММФ:Кина со економски раст од 10,5 проценти


Меѓународниот монетарен фонд оцени дека Кина и другите земји во развој ќе остварат најголем раст на економијата. ММФ проценува дека растот на Кина годинава ќе биде 10,5 отсто. Од Бразил се очекува раст од 7,5 отсто. ММФ проценува дека американската економија годинава ќе оствари раст од 2,6 отсто. Проценето е дека 16-те земји што го користат еврото ќе осварат раст од 1,7 отсто. Бројот на невработени во светот е зголемен за 30 милиони луѓе од 2007 година, пред да почне рецесијата.
XS
SM
MD
LG