Достапни линкови

Конференција во Кина за климатските промени


Во кинескиот северен град Тианџин се одржува нова рунда разговори на Обединетите Нации за климатските промени. 6-дневниот состанок е последна рунда подготовки пред глобалниот самит, кој ќе се одржи во Мексико во наредниот месец. Кина е најголем емитер на штетни гасови во светот и од неа се бара поголема флекисбилност во преговорите за намалување на емисијата на јаглерод диоксид.
XS
SM
MD
LG