Достапни линкови

Мантер нов американски амбасадор во Пакистан


Американскиот Сенат го потврди изборот на Камерун Мантер за нов амбасадор во Пакистан. Мантер од 2007-ма до 2009-та беше американски амбасадор во Србија, а потоа работеше во амбасадата во Ирак. Мантер најави дека ќе ја подржува пакистанската цивилна влада и ќе работи на намалување на анти-американизмот во Пакистан.
XS
SM
MD
LG