Достапни линкови

Постапка против Франција за протерувањето Роми?


Европската комисија денеска треба да реши дали да покрене законска постапка против Франција поради протерувањето илјадници Роми во Бугарија и Франција. Станува збор за две постапки, едната е дали Франција со тоа го наруши правото на слободно движење во Унијата и втората дали протерувањето е противуставно. Евентуалната постапка би можело да претставува нов политички проблем за претседателот Никола Саркози.
XS
SM
MD
LG