Достапни линкови

Разговорите Белград-Приштина во фази


Британскиот амбасадор во Косово, Енди Спаркс изјави дека разговорите Приштина-Белград ќе се одвиваат во две фази.
Спаркс смета дека во првата фаза би требало да се разговара за теми кои не ја допираат црвената линија ниту на Косово ниту на Србија. За втората фаза треба да се остават тешките теми како што се пограничната контрола, прашањата како ќе функционира косовската полиција, како ќе се спроведуваат законите и како ќе функционираат судовите на север во Косово.

XS
SM
MD
LG