Достапни линкови

Новинар се соочува со 5 години затвор во Узбекистан


Новинарот Абдулмалик Бобојев од узбекистанскиот сервис на Гласот на Америка се соочува со казна од 5 години затвор, ако биде осуден по обвинението за клевета, нелегално преминување на државната граница и загрозувања на јавната безбедност.
Адвокатот на новинарот не добил примерок од обвинението, под изговор дека во него има службени тајни. На Бобојев му е наложено да не го напушта главниот град на Узбекистан, Ташкент.
XS
SM
MD
LG