Достапни линкови

Кубанската влада ке отпушти 500 илјади работници


Комунистичката влада на Куба најави дека ќе отпушти околу 500 илјади работници до почетокот на следната година. За да им помогне да најдат работа, таа ќе ги намали ограничувањата за приватни претпријатија.
Над 85 отсто од работната сила на Куба, или околу 5 милиони луѓе, во моментов се невработени.
Овие планови беа соопштени од една недела откако поранешниот претседател Фидел Кастро изјави дека комунистичката економија на Куба веќе не функционира.
XS
SM
MD
LG