Достапни линкови

ЕУ и САД задоволни од турскиот референдум


Европската унија и САД ги поздравија резултатите од вчерашниот турски референдум. Граѓаните ги прифатија предложените уставни измени со кои се намалува моќта на армијата и се преструктуира судскиот систем. Опозицијата се плаши дека намалувањето на моќта на армијата ќе значи забрзана исламизација на земјата.
Првичните резултати покажуваат дека на гласање излегле три четвртини од луѓето со право на глас. Речиси 60 отсто од нив гласале за прифаќање на измените.
XS
SM
MD
LG