Достапни линкови

Груевски - Уште 20 години ќе трпиме последици од лошата транзиција


Премиерот Никола Груевски рече дека деведесетите години се период кога беа направени големи штети, и дека шансите што се пропуштени не може да се надоместат.
Грешките беа од стратешки карактер со последици до денес, изјави Груевски.
Тој посочи дека моделот на приватизацијата не може да се поправи, обезвреднет е капитал од околу пет милијарди евра, a околу 200 илјади луѓе се отпуштени од работа.
„Пропуштена е можноста за влез на странски инвестиции, а компаниите се дадени на локални менаџери блиски до тогашната власт кои не знаеја добро да работат. Уште 20 години ќе ги чувствуваме последиците од погрешните чекори за време на транзицијата, изјави Груевски.
XS
SM
MD
LG