Достапни линкови

Чешките војници од Косово, во Авганистан


Чешкиот министер за обрана Александар Вондра денеска изјави дека има намера да го намали бројот на чешките војници на Косово за да го засили контингентот во Авганистан. Тој прецизира дека станува збор за 90 војници кои до крајот на годинава би требало да го напуштат Косово. Чешка во Авганистан има околу 530 војници.
XS
SM
MD
LG