Достапни линкови

Генерал Ерхард Бухлер - нов командант на КФОР


Германскиот генерал Ерхард Бухлер денеска ја презеде командата со меѓународните сили на Косово КФОР, од неговиот сонародник генералот Маркус Бентлер. Тоа е дел од редовната, едногодишна ротација на командата на КФОР.
Во моментов има околу 10 илјади војници на КФОР во Косово.
XS
SM
MD
LG