Достапни линкови

ОН ќе расправаат за резолуцијата за Косово


Генералното собрание на ОН ќе расправа за резолуцијата за Косово, која ја поднесе официјален Белград после објавувањето на мислењето на Меѓународниот суд на правдата, во четврток на 9 септември, објави весникот „Данас“ повикувајќи се на извори во државниот врв на Србија. Истиот ден треба да биде одржано и гласање, но тоа ќе зависи од текот на расправата и одлуките кои, во консултација со заинтересираните страни во ОН, ќе ги донесе Либија, земјата која претседава со Генералното собрание.
XS
SM
MD
LG