Достапни линкови

Драконски казни за непочитување на законот за „Куќни Совети“


Куќните совети имаат можност до утре да се регистрираат како Заедница на сопственици или да ангажираат фирма која ќе ги врши работите на управување со станбената зграда согласно новиот Закон за домување.
Регистрацијата на куќните совети се врши во Централниот регистар, а за неа треба да се платат 2.450 денари. Казните за оние што нема да го почитуваат Законот изнесуваат 300 евра за секој стан и 700 евра за управителите и заедниците доколку не ги исполнат обврските.
XS
SM
MD
LG