Достапни линкови

Рекордни приходи од туризмот во Албанија


Туризмот за кратко време стана една од главните стопански гранки во Албанија и годинава се очекува рекордна посета од странските гости, изјави албанскиот премиер Сали Бериша. Тој наведе дека приходот од туризмот минатата и оваа година е зголемен дури за 60 проценти. Во 2004 година Албанија ја посетија повеќе од 300.000 странски туристи, минатата година дури три милиони, а годинава треба да биде рекордна. наведе Бериша.
XS
SM
MD
LG