Достапни линкови

Жените судијки во Малезија со исти права како колегите


Првата жена судија во Малезија ги доби истите права како и нејзините колеги мажи, откако религиозните власти и дадоа одобрение и таа од идниот месец ќе почне да води случаи во судот. Во Малезија, која е доминантно муслиманска земја, жените можеа да бидат судијки, но само за одредени случаи.
XS
SM
MD
LG