Достапни линкови

Бритиш Петролеум со цемент ја затвара бушотината


Енергетскиот гигант Бритиш Петролеум започна транспорт на цемент на нафтената платформа во Мексиканскиот залив од која до неодамна се ислеваше нафта во океанот. Со цементот се очекува трајно да се запечати процепот од кој истекуваше нафта речиси 100 дена Американските официјални лица се внимателни во очекувањата од проектот за запирање на истекувањето на нафтата кое започна во април.
XS
SM
MD
LG