Достапни линкови

Внукот на Мао Це Тунг најмлад генерал во армијата на Кина


Четириесет годишниот внук на Мао Це Тунг денеска добил титула генерал-мајор во Народно Ослободителната Армија на Кина. Мао Ксину е еден од најмладите луѓе кој ја добиле таа титула и во моментот е најмлад генерал мајор во армијата која ја формирал неговиот дедо во 1927-та година. Ксину служи во одделот за истражување на воената стратегија
XS
SM
MD
LG