Достапни линкови

Растат девизните резерви на Кина


Кинеската Банка соопштува дека девизните резерви на Кина и натаму растат. Според Банката на крајот на јуни тие го достинале рекордното ниво од 2.454 трилиони долари и во споредба со минатата година се зголемиле за 15,1 процент. Девизните резерви ан Кина растат од година во година поради стабилните странски инвестиции и поради големиот трговскиот суфицит.
XS
SM
MD
LG