Достапни линкови

Најстарата жена во светот живее во Грузија?


Грузија денеска соопшти дека е татковина на најстариот жител на светот, жена која живее во планисните села и која денеска полни 130 години. Властите соопштуваат дека имаат два документи од времето на Советскиот сојуз кои покажуваат дека Антиса Квичава е родена на 8 јули 1880 година, но изводот на жената е изгубен. Најстарата документирана жена е французинката Евгенија Бланчард.
XS
SM
MD
LG