Достапни линкови

Регионална конференција за социјален дијалог во Охрид


Денеска и утре во Охрид ќе биде одржана регионална трипартитна конференција на тема „Улогата на Економско- социјалните совети во време на криза“, организирана од Меѓународната организација на трудот. Собирот ќе го отворат директорот на оваа организација за Централна и Источна Европа Марк Левин и министерот за труд и социјална политика ма РМ Џељаљ Бајрами. Целта на конференцијата, на која ќе присуствуваат делегации од единаесет земји, е размена на искуства и практики во однос на составот и функционирањето на најважните институции на тристраниот социјален дијалог, односно економско- социјалните совети.
XS
SM
MD
LG