Достапни линкови

Албанија во ЕУ до 2015-та?


Албанија има реални шанси да стане членка на Европската Унија до 2015-та, ако продолжи со актуелните позитивни текови, изјавил албанскиот министерот за економија и енергетика Дритан Прифти. Тој изјавил дека тие како Влада веруваат дека во текот на оваа година ќе добијат визна либерализација, а за пет години ќе бидат членка на ЕУ.
XS
SM
MD
LG