Достапни линкови

Тодоров ја коментира одлуката на Уставниот суд


Министерот за образование Никола Тодоров го подржува разгледувањето на уставноста на одлуката припадниците на немнозинските заедници да го изучуваат македонскиот јазик од прво одделение. Тодоров изјавил дека сепак Уставните судии одлуката треба да ја разгледуваат не токлу од уставно-правен аспект, туку од аспект на учениците. Министерот чека на одлуката на Уставниот суд и од тоа ќе зависат неговите следни чекори. Уставниот суд вчера донесе одлука да се преиспита иницијативата за воведување на македонскиот јазик од прво одделение.

XS
SM
MD
LG