Достапни линкови

Конференција за културното наследство на Балканот


Денеска во Цетиње, Црна Гора, ќе биде одржана шестата министерска конференција на УНЕСКО за културното наследство во Југоисточна Европа, на тема „Културното наследство - мост кон заедничка иднина“. Средбата, на која ќе учествува и македонската министерка за култура Елизабета Канческа-Милевска, се очекува да заврши со усвојување и потпишување Цетинска декларација. Утре ќе биде одржан и состанок на Советот на министри за култура од Југоисточна Европа, со кој годинава претседава Црна Гора.

XS
SM
MD
LG