Достапни линкови

Роднините на жртвите од Сребреница нема да добијат оштета


Роднините на жртвите загинати во Сребреница, загубија во судскиот спор со Обединетите Нации за неуспехот на мировниците да ги заштитат од масакарот. Апелациониот суд во Хаг соопшти дека Обединетите Нации имат имунитет донесен со меѓународни конвенции со кој не може да учествуваат во судскси спорови.Околу 8 илјади мажи и деца беа убиени во 1995 та година во Сребреница.
XS
SM
MD
LG