Достапни линкови

Русија со помалку временските зони


Рускиот претседател Дмитри Медведев, за да ја зајакне економската интеграција на земјата, внесе временски промени во земјата, односно 11-те временски зони ги намали на 9. Па така источната Камчатка сега е во иста временска зона со регионот Магадан и се 8 часа понапред од Москва. Европските делови на Русија кои претходно беа само еден час понапред од Москва сега се во иста временска зона со Москва.
XS
SM
MD
LG