Достапни линкови

Тридневен штрајк на Бритиш Ервејс


Вработените во Бритиш Ервејс започнаа три-дневен штрајк поради замрзнувањето на платите и влошените услови за работа. Ќе бидат откажани околу илјада лета. Британскиот премиер Гордон Браун упати апел до Синдикатот да го откаже штрајкот , но без успех. Според проценките, британската авио-компанија уште пред почетокот на штрајкот, поради откажани билети, е во загуба од околу 25 милиони фунти.
XS
SM
MD
LG