Достапни линкови

Кина и Индија се вклучија во Копенхагенскиот климатски договор


Кина и Индија денеска официјално се согласија да се приклучат кон климатскиот договор постигнат на Самитот во Копенхаген. Над 100 земји до сега се обврзаа да го почитуваат договорот со кој треба да се работи на намалување на глобалното затоплување. Но во договорот се уште не се детално договорени чекорите со кои треба да се постигне таа цел.
XS
SM
MD
LG