Достапни линкови

Споменик и музеј на Мајка Тереза на плоштадот во Тирана


Албанскиот премиер Сали Бериша најави изградба на споменик и музеј на Мајка Тереза на плоштадот во Тирана, кој го носи името на нобеловката.
Бериша го задолжил Организацискиот одбор за одбележување на 100-годишнината од раѓањето на Мајка Тереза да ги координира своите активности со косовските и со македонските власти.
XS
SM
MD
LG