Достапни линкови

Грција се откажува од вакцините против новиот грип Х1Н1


Грција ја откажала порачката на 12,3 милиони дози вакцини против новиот грип Х1Н1 . Грчките медиуми јавуваат дека Социјалистичката влада ги откажала договорите на предходната Влада и ќе бара враќање на авансно уплатените пари. Од вкупната порачка од 16 милиони дози , во државата досега се вакцинирани само 360 илјади луѓе заради големиот скептицизам на населението да се вацинира против тој вирус изјави грчкиот министер за здравство Мирилиза Ксенојанакопули .
XS
SM
MD
LG