Достапни линкови

НАТО ќе и помогне на Албанија да се справи со поплавите


НАТО ќе и помогне на Албанија во справувањето со последиците од поплавите во земјата. Земјите членки на алијансата уплатиле средства за евакуација на населението и за екипи за подршка. Тие обезбедиле и храна и лекови. Албанското министерство за внатрешни работи соопшти дека е во контакт со другите земји за обезбедување на помош. Македонија веќе и понуди помош на Албанија.


XS
SM
MD
LG