Достапни линкови

Мун-има напредок во преговорите на Кипар


Преговорите во Кипар забележале напредок и меѓународната заедница очекува лидерите на грчката и турската страна да пристапат решително и да покажат политичка храброст за решавање на проблемот, наведува генералниот секретар на Обединетите нации, Бан Ки Мун во документот во кој го оценува текот на преговорите на островот. Документот содржи и мерки за изградба на довербата помеѓу двете заедници и воедно со тоа тие се повикуваат да ги реализираат.
XS
SM
MD
LG