Достапни линкови

Руската банка „Стербенк“ ќе отпушти 64 илјади вработени


Руската најголема банка, Стербанк, планира да укине 64 илјади работни работни места до 2014-та, соопштил заменик претседателот на банката Дени Бугров . Бројот на работни места што ќе се укинат претставува една четвртина од вкупниот број на вработени. Бургов изјавил дека намалувањето на работниците ќе почне уште веднаш, па така до крајот на годината ќе бидат отпуштени 10 илјади работници. Промените се дел од планот за модернизација и трансформација на банката

XS
SM
MD
LG